tisdag 17 januari 2012

Studiebesök och Bettmässa i London.

Har tillbringat några dagar i London. Varit på tre studiebesök, lite olika seminarier och Bettmässan. Har haft väldigt inspirerande dagar och känner mig väldigt nöjd.
Mitt första besök var på Bowes primary school. En skola där eleverna själva kunde välja den digitala teknik som passade dem bäst för det arbete dom höll på med.
Det fanns bl a videokameror, iPod-touch, iPads och Mac-datorer. Bilden här tog jag när två killar satt och jobbade med sagan om Jack och bönstjälken. De fick välja ut en av tre bilder från boken och de skulle välja musik till den bild de valt. Det valde en bild där en person stod och gallskrek på några andra personer. En aggressiv bild.
Jag frågade varför de valde just den bilden att arbeta med, och den ena killen berättade att dom inte gillade samma musik. Allt blev mycket lättare när dom kunde koncentrera sig på dramatisk musik...
Dom lyssnade på olika musik dom kunde ladda ner och valde och förkastade massor med musik. Det blev en härlig dialog dom emellan.

Dagen efter åkte jag på ett förskolebesök på Columbia Market Nursery School. Så intressant. En förskola med härlig möjlighet till lustfylld vistelse både ute och inne. Tre avdelningar. Personalen arbetade en vecka på varje avdelning. Halva dagen ute, halva dagen inne. Barnen fick själv bestämma när de skulle vara ute eller inne, vilken avdelning de skulle leka på. Det fanns olika lekmiljöer på alla tre. Väldigt intressant att ta del av hur de jobbade här.
Tänkte lägga in fler bilder med olika miljöer från förskolan, men blogger är inte med mig just nu.
Fantastiskt att få besöka skolor och förskolor i andra länder. Man blir väldigt inspirerad och får en massa tips och idéer.
Får se om jag får mer tålamod med att lägga in fler bilder en annan dag.
/Anette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar