onsdag 29 februari 2012

Sagor och ramsor från Unga Fakta

Nu bara måste jag visa lite tips från Unga Fakta igen. Sidan med sagor och ramsor har jag aldrig varit inne på förut. Här visar jag lite sagor och ramsor som man kan ladda ner i PDF-format.
När jag tittade på sagan om vanten kunde man ladda ner den i svartvitt men också se den som en liten film.
När man går in på Unga fakta finns de här ramsorna längst ner på sidan så man måste scrolla en bit. Gå in och bli inspirerad!

måndag 27 februari 2012

Så mycket bra tips man kan få!

På bloggen Förskoleburken hittar jag ofta en massa tips. Nu var det ett tag sen jag var där och tittade och när jag nu gick in på sidan fanns det mycket att botanisera bland.
Ett tips var att gå in på en Montessori-sida. Jag fastnade helt i bilderna man kunde ladda ner därifrån. Vårbilderna som jag visar här är ett exempel. Visst är de fina. Så gå in och bli inspirerad på Montessori for everyone.

onsdag 22 februari 2012

Krativitet med hjälp av äggkartonger.

Jag gillar saker man kan göra utan att det kostar för mycket pengar. Äggkartonger finns väl liggande på varenda förskola, eller hur? Dessa tips och många fler delar The Crafty Crow med sig av.
Här hittar du äggkartongtipsen.

tisdag 21 februari 2012

Väntan.

Igår såg jag årets första snödroppar, tyvärr inte vid mitt eget hus. Men årets första blommor ger mig alltid en otrolig kick. Jag blir så innerligt glad.
Tänkte dela med mig av lite blommor till er.
Letar ofta i bloggar från andra länder för att få lite nya tips. Det har jag gjort även idag. Delar med mig av lite olika blommor från en blogg där jag inte förstår någonting av vad som skrivs men det är bra beskrivningar med hjälp av bilder om man vill göra likadana alster. Vill ni gå in på bloggen Krokotak för att bli inspirerade så finns den här.

onsdag 15 februari 2012

Spöken av hand och fotavtryck

Hittade dessa jättesöta spöken på bloggen Förskolläraren. Känner mig bara tvungen att visa dem här. Så lätta att göra. Ibland behöver man bara tipset, eller hur?

tisdag 14 februari 2012

Dokumentera med hjälp av bloggverktyget Posterous

Igår var jag inbjuden till Utvecklingsmässan som all pedagogisk personal i Stenungsund fick som studiedag. Jätteroligt att få vara med.
Fick ta del av erfarenheterna som personalen och föräldrarna i 16 förskolor fått av att använda bloggverktyget Posterous.
Posterous är väldigt lätt att använda. Jag testade själv att skapa konto och blogga genom Posterous. Funkar perfekt.
Till sin hjälp har personalen i dessa 16 förskolor fått en iPhone och en iPad. Med dessa verktyg har man fotograferat, filmat, spelat in ljud mm och vad jag förstår är alla väldigt nöjda med hur Posterous fungerar. Telefonen funkar perfekt att fotografera och filma med och sen lägger man ut det direkt på bloggen. Det blir en dokumentation som alla verkar väldigt nöjda med. Här ser du lite kommentarer från personalen:
Även föräldrarna verkar väldigt nöjda. De känner sig bland annat mer delaktiga och har fått mer insyn i verksamheten.
Att dokumentera med hjälp av Posterous verkar perfekt. Så det är bara att skapa konto och testa.
www.posterous.com

torsdag 9 februari 2012

Jag gillar unga fakta!

På Unga Fakta finns så otroligt mycket att ta del och bli inspirerad av. Satt med mitt barnbarn just nu och tittade på Unga Fakta-sajten. Vet inte hur mycket vi bläddrat igenom. Det han tycker är mest spännande är detta jag nu visar er. Hans och Greta-huset och dinosaurie-memoryt. Så det är bara att ladda ner och börja pyssla :-)
Vill du också göra ett memory eller Hans och Greta-hus? Här finns huset. Här finns memoryt. Här kommer du till Unga Fakta.

torsdag 2 februari 2012

Lär mer om våra stora rovdjur.

Att få information om våra stora rovdjur är riktigt spännande. Hittade en länk med väldigt intressant information. Jag har läst massor på dessa sidor för det var precis vad jag sökte.
Det fanns info om varg, björn, lodjur och järv och jag satt och letade info om järven så denna sida var perfekt. Är du intresserad? Gå in här.

onsdag 1 februari 2012

Barnsånger

Letade barnsånger på nätet. Hittade Avdelning Blåbärs favoritsånger. En jättebra sida med massor av texter och även en del barnsånger live.
Riktigt bra! Vill du ta del av sidan finns den här.