torsdag 23 december 2010

God Jul och Gott Nytt År!


Med denna lilla julhälsning tar bloggen ledigt till efter nyårshelgen.
Nu får vi alla hoppas på en vilsam och fröjdefull julhelg.
Ha det gott
/Anette

tisdag 21 december 2010

Sista-minuten-pyssel

Det här blir mitt sista julpysseltips som jag lägger in på bloggen för detta året. Tycker att det räcker med julpyssel nu.

Ännu mer pyssel kan du hitta här.

söndag 19 december 2010

Bilder att ladda ner...

Jag letar alltid bilder som jag kan ha användning för i Smartboard-programmet Notebook.
Nu fick jag tips på jättefina bilder från Förskoleburkens blogg.
Problemet är att man ofta måste göra om bilderna till ett format som passar i Notebook. Man kan inte lägga in några bilder i Pdf-format till exempel.
Det har alltså blivit lite pyssel för mig idag på morgonen. Men jag kunde helt enkelt inte låta bli.
Har lagt in några exempel här. Visst är dom fina!

torsdag 16 december 2010

Prick till prick.

Kanske någon är trött på klister, tejp, glitter och allt annat julpyssel. Kanske någon som vill räkna istället. Då finns bland annat dessa "prick-till-prick" pdf:er att ladda ner. Gå in här för att komma till sidan.

tisdag 14 december 2010

Olika kransar.

När jag letade runt idag hittade jag alla dessa tips på kransar. Det är ju ofta idéerna man behöver ha för att bli inspirerad till något nytt. Så varsågod, här kommer lite idéer att använda om man vill göra en krans.Visst är dom fina!

Här har man tryckt med olika burklock för att få dessa cirklar.
Och här har man klippt ut en cirkel i en vanlig papptallrik för att få formen. Så håll till godo.

söndag 12 december 2010

Lite mer julpysseltips

På Family fun finns många olika tips på julpyssel. Vill du få tips på julkort klickar du här.
40 olika tips på annat pyssel får du här.

onsdag 8 december 2010

Burkar.nu har ett spel där man skall hjälpa tomten fånga paket. Funkar nog utmärkt vid en interaktiv tavla. Bara att pröva alltså.

Tomtenissar som klippdockor

Kanske inte helt vanligt julpyssel, men att färglägga och klippa ut sina egna tomtenissar med kläder och tillbehör kanske kan roa någon lite pysselglad människa. Bara att ladda ner i PDF-format och börja måla och klippa. Mallarna hittar du här.

tisdag 7 december 2010

Traditionella hjärtan - på annat vis.

Hur många gånger har man inte suttit tillsammans och klippt och flätat pappershjärtan. Hittade en länk till en dansk sida där man gjort lite annorlunda hjärtan. Kanske roligt att försöka med "pysselbarn". Här hittar du mallarna.

söndag 5 december 2010

Spela spel med SVT.

Ett trevligt "juligt" spel bjuder SVT på. Fungerar troligtvis alldeles utmärkt att vara några stycken och spela tillsammans på den interaktiva tavlan. Men det är nog bra att ha någon som kan vara med och hjälpa till med att läsa. Visserligen finns en röst som hela tiden hjälper till och berättar vad som ska göras men lite läshjälp skadar nog inte. För att hitta spelet klickar du här.

torsdag 2 december 2010

Dockmormor

Vad mycket roliga bloggar det finns! Googlade på dockor och hur jag kom till denna bloggen vet jag inte men jag kom till Dockmormor. Här finns massor av tips. Tittade på matematiktipsen med ramsor och sånger. Jättefina. Titta in och ta del av hennes idéer.

Imponerande inlägg om Snögubbar

Som vanligt letar jag runt efter tips. Denna gång fastnade jag helt hos Förskoleburken Hon har gjort ett fantastiskt jobb med att leta olika aktiviteter om snögubbar och länkat vidare till andra bloggar där de visat aktiviteter om snögubbar. Bilden här ovan med olika ramsor om snögubbar fanns på bloggen Fröken Flano.
Njut av fina bloggar när ni går in och tittar.