tisdag 27 mars 2012

Påsk och traditioner.

På Goodies får du lära mer om påsken.. Här hittar du information om dymmelonsdag, traditioner mm.
Påskpyssel och påskmat finns det också tips på.
Här hittar du Goodies.

onsdag 21 mars 2012

Vårtecken

Kristianstad har en naturskola dit man kan rapportera vårtecken man sett. Man kan också läsa om olika vårtecken, både djur och växter. Här hittar du länken.

måndag 19 mars 2012

Kalvin och gänget

Kalvin.nu finns det mycket roligt att göra. Många olika aktiviteter att pröva.
Men man kan också få information på ett lättfattligt sätt om bland annat mjölkens väg från kon till affären. Det är skånemejerierna som ansvarar för sidan och det finns information för både pedagoger och barn.

onsdag 14 mars 2012

SMHI defenition på vår.

SMHI:s hemsida kan man läsa bra information om våren. I Göteborg har vi vår nu. Härligt!

måndag 12 mars 2012

Vår!

Som vanligt googlar jag på ord som för stunden låter bra. Vår blev ordet idag. Inspirerad av blommorna jag ser runt husknuten och en strålande vacker soluppgång.
Hittade lite blommor där man använder handavtryck. Här är de väl utklippta handavtryck men det går ju utmärkt att använda färg för att göra avtryck också.
Fina Tussilago blev det i alla fall. Nedanför finns exempel på en liknande blomma. Så det är bara att få inspiration som gäller. På enchantedlearning.com hittade jag dessa tips.

fredag 9 mars 2012

Fantastiska saker på nätet!

Ju mer man letar desto mer finner man :-)
Hittade denna fantastiska sida med tips från Naturskolan i Lund. Så otroligt mycket bra information. Här måste ni gå in och ta del, lära och bli inspirerade.
Det är för både förskola och skola så man använder det som passar. Ni ser bara en liten del av alla naturskoleblad här på bilden, så gå in och titta själva.