måndag 31 januari 2011

Tips till den interaktiva tavlan.

Tillbaka från semestern letar jag nu efter tips att använda.
Jag gillar interaktiva tavlor. Sökte på Google efter idéer. Kom till en engelsk sida jag inte varit på förr men trodde inte den hade något för förskolan. Men jag kan nog hitta saker där också. Hittade i alla fall dessa klockor. Den med romerska siffror är väl kanske inte den bästa men den andra går utmärkt att använda. Siffrorna går att ändra direkt på tavlan.
Vill du testa kan du gå in här.
Men klockan går ju självklart att använda på en dator också, inte att förglömma.
Ha det gott.
/Anette

fredag 14 januari 2011

Ramsor.

Jag är gratismedlem på väldigt många ställen. Letar efter tips och idéer överallt. Growing people är jag medlem i och jag hittade ett ställe där som man kunde ladda ner pdf:er med barnramsor.
Vill du också ta del av dessa ramsor klickar du här. Growing people delar med sig av en massa bra tips, så är du inte medlem är det ett tips att bli det.
Jag har inte varit så aktiv i mitt bloggande det sista. Har haft lite väl mycket att stå i. Nu ska jag ha några veckors semester, så vi syns igen i slutet av januari. Ha det gott
/Anette

lördag 8 januari 2011

Socialstyrelsen informerar om buller i förskolan.

Höga ljudnivåer på förskolor är ett problem både för barn och vuxna. Buller kan ge hörselskador, försvåra samtal och göra så att man inte uppfattar viktiga signaler. Det skapar trötthet och stress och påverkar koncentrationsförmågan så att arbetsuppgifter blir svårare att genomföra.
Buller bort är en liten bok om god ljudmiljö i förskolan.

Skriften har tagits fram i samarbete mellan Arbetslivsinstitutet, Arbetsmiljöverket Myndigheten för skolutveckling och Socialstyrelsen. De hoppas att den ska ge inspiration till alla som vill förbättra såväl barnens miljö som personalens arbetsmiljö.

Här kan du ladda ner Buller bort.

tisdag 4 januari 2011

Fina bilder på Vinterfåglar.

Unga fakta delar med sig av jättefina pdf:er på vinterfåglar som man gratis kan ladda hem.
Gå in här för att komma till sidan.

måndag 3 januari 2011

Naturspanarna om vintern.

Nu är jag tillbaka efter lite ledighet och kommer med det första blogginlägget för året.
Naturspanarna ger information om vad bland annat fåglarna har för sig på vintern. Gå in här för att komma till sidan.